Dünya Sizi Çıldırtıyor mu?


Ülkemizin içinde bulunduğu durumlar malum... Artık akıl sağlığından bahsetmek bizler için söz konusu değil. Peki ne yapacağız? Böyle devam ederse hepimiz akıl hastanesinde mi yaşamaya başlayacağız? Hayır. Her zaman seçim şansımız var...
Eğer bir çıkış arıyorsanız Access Consciousnee Blog'da yanınlan bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. 

Dünya Sizi Çıldırtıyor mu?
Sevin ya da nefret edin, şu anda sahne ışıklarına hükmeden bir dolu politikacı var. Çok farklı inançları, düşünceleri, çılgınlıkları ve tutumları olan politikacılarımız var – ama pragmatik politikacı? İşte bu yakalaması zor bir şey.
Yakınlarda Access Consciousness® kurucusu Gary Douglas “Gerici kanun yapıcılar yerine pragmatik kanun yapıcıları nerede buluruz?” sorusuyla şaşırttı.
“Dünya gericilikle hayatta kalamaz. Dinî cihatçılar bile pragmatizm yerine gericilik yapıyor. Hiçbirinin aklı başında değil.”
Çılgınlığın bir çok yüzü vardır; bazıları çok barizdir ve diğerleri daha ustalıkla yapılır. Hayatınız yolunda giderken hissettiğiniz o bir eli kulağında felaket duygusu, çılgınlıklardan biridir. Çatışma yaratma bağımlılığı çılgınlığın başka bir seviyesidir. Ve herhangi bir politik kanaat, kesinlikle çılgın-köye giden yoldur.
Yıllarca dünyada bir değişim yaratmaları için politikacılara baktık, acı bir şekilde hayal kırıklığına uğradık. Dain’in özetle vurguladığı gibi; “Politikacılar farklı bir gelecek için sözler verirler ama değişim yaratmamak üzerine kurulu bir sistemin içindeler.”
Bu gezegendeki yegane aklı selimin kaynağı biziz – anın çılgınlığına teslim olmaya direndiğiniz durumlarda.
“Farklı bir şeylerin kaynağı sizsiniz.” diye devam etti Dain. “Gerçekten farklı bir şeyler arayan sizlersiniz. Bilinç ve farkındalık denen bir şeyi arzu ediyorsunuz ve bunu olduğunuzu kabul etmek yerine bunu önemsemiyordunuz, kötülüyordunuz, inkâr ediyordunuz, görmezden geliyordunuz, reddediyordunuz. Bunu kabul ettiğinizde tamamen farklı bir perspektiften bakarsınız.”
Öyleyse dünyanın çılgınlığı durumu ele geçirmeye başladığında ne yapalım?
Masayı ters çevirin ve ona hükmedin. Saçmalığa saçmalık deyin ama bunu ilginç bir bakış açısından yapın, direnç ve tepkiden değil.
Üçüncü olarak hayatınızın ne kadar harika olduğunu fark edin ve birinci dünyada yaşarken üçüncü dünyayla aynı problemlere sahipmişsiniz gibi davranmaktan vazgeçin. Birinci dünyada yaşayanlar için sorunlar gerçek değildir.
Basitçe iki seçiminiz var. Hafifliğe ve realitenizin seçimine sahip olabilirsiniz ya da seçimsizliğin çılgınlığı, direnç ve tepki , travma ve drama, hatalı olma ve doğru olmaya.
Başka bir deyişle hayatınızı politikanın içine çekilmiş, ona buna direnerek ve tepki vererek harcayabilirsiniz. Ya daha geniş bir bakış açısından baksaydınız? Burada gerçekten değişimin parçası olduğunuzu kabul edin. O zaman, neyi seçmek isterdiniz?

Çeviri: Tuğba Oksal
Yazının orijinalini okumak için burayı tıkların.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder