Yaratım İçin Kaosun Gücünü Kullanmak

Hayatınızda kaosu düzene sokmaya çalışıyor ama bir türlü işleri yoluna koyamıyorsanız 
Access Consciousness Blog'da Temmuz ayında yayınlanan bu yazıyı mutlaka okuyun...

Yaratım İçin Kaosun Gücünü Kullanmak

Volkanlar kaosun somut halidir. Bir volkan patladığında, küller ve lavlarla etrafına yıkım saçar –eğer anlamayı seçerseniz– bu kaos, daha büyük bir olasılığa kapı açar. Soğuyan lavlar kaya haline gelir, bölgeyi gübreler ve hayvanlarla farklı yaratıklar için yepyeni bir yaşam alanı yaratır.

Gary Douglas, “Kaos da en az düzen kadar, daha büyük bir olasılığa geçmenin kaynağıdır.” diyor. Aynı bozuk paranın iki yüzü gibiler.

Kaos ve düzen konusu katılımcıları heyecanlandırdığında, Access Consciousness’ın yaratıcıları Gary Douglas ve Dr. Dain Heer aylık Creative Edge of Consciousness (Bilincin Yaratıcı Sınırı) telekonferansında, henüz fark edilmeyen neyin gerçekte ortaya çıkmak üzere olduğunu tartışıyorlardı.

Telekonferansın kısa bir bölümünü bu linkten dinleyebilirsiniz:
https://soundcloud.com/access-consciousness/order-and-chaos-on-the-creative-edge

Dr. Dain “Düzenin iyi ve kaosun kötü oluğu fikrine sahipsiniz.” diyor. “Hiçbir şeyin yargılanmadığı bir dünyada, bu gerçekliğin çok ötesinde, bütünüyle farklı olasılıklar mevcut. Ama biz bunları ya o ya da bu kutuya koymaya çalışmaya devam ediyoruz: düzen ya da kaos.”.

Kaosun bilinçli olmadığını mı düşünüyorsunuz? Düzenin bilinçli olduğunu mu düşünüyorsunuz?

“Kaosla ilgili öyle bir hoşnutsuzluğumuz var ki hayatımızda sürekli yıkıcı kaos yaşadığımız halde, asla kaosu yaratmak için kullanmıyoruz!” diyerek konuya dikkatimizi çekiyor Dain.

Çoğu insan, kaosu elemine etmeye ya da düzen yaratmanın bir yolu olarak tanımlamaya çalışırken bir yandan da zihinleriyle kontrol etmek adına, aslında hayatlarını ne kadar küçülttüklerinin farkına bile varmıyorlar. Ya daha muhteşem bir şey mümkünse?

Dain “Eğer her şeyi düzenleyip her şeyi kontrol etmeye çalışırsanız ortada hiç tanımlanmayan unsur kalmaz.” diyor. “Kaosun güzelliği, belirli bir alan, mekan ya da zamanla tanımlanamaz. O, her şeyi geçersiz kılıp yerine geçebilir.”.

Kaos, insanların içlerinde tutmaya çalıştıkları, limitlerin ötesindeki olasılığın düzensiz genişlemesidir; o volkanın patladığı ve değişim yarattığı yerdedir.

Hayatınızda bir volkan patladığında ne yaparsınız? İşte o an, "Burada doğru olan ve benim anlamadığım nedir?" anıdır. Bilinç düzen değildir; bilinç birçok kişi için kaos yaratır, çünkü onlar bundan çok rahatsızdırlar.

Gary’nin dediği gibi; “Bizler sizin, düzen ve kaosun ahenk içinde olduğu yaratıcı sınırda olmanızı isteriz, her şeyin yargısızlıkta olmasına izin veren, birlik denen o yerde.”

Gary ve Dain’in aylık en son araçlarını, olağanüstü keşiflerini ve ileri tekniklerini takip etmek için linki ziyaret edin:
https://creativeedgeofconsciousness.com

Eğer Yaratıcı Sınırda olmayı seçseydiniz hayatınızda hangi olasılıkları yaratabilirdiniz?


Çeviri: Tuğba Oksal

Yazının orijinalini okumak için burayı tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder