Yaşamın Zevkine Nasıl Varılır?

Dertleri kendimize zevk edinmenin nesini bu kadar hayati, değerli ve kıldık ki bu bizi, hayatımızın gerçek tadına varıp zekini çıkarmaktan alıkoyuyor?..

Artık bir şeyleri değiştirmenin zamanı gelmedi mi?

Geldiyse Access Consciousness Blog'da yayınlanan bu yazıyı keyifle okuyacaksınız...


Yaşamın Zevkine Nasıl Varılır?
Eğer yeryüzüne en büyük hediyenizin kahkahanız olduğunu fark etseydiniz daha fazla kahkaha atar mıydınız?
Bu sizin zevk alma halinizdir ve siz zevk aldığınızda dünya daha iyi hisseder. Bu kahkaha atan mutlu küçük çocukların etrafında olmaya benzer ve her şey şampanya gibi baloncukluymuş gibi hissettirir.
Gary Douglas geçenlerde Voice America Empowerment Chanel radyo programında şu soruyu sordu; “Asla zevk (delight) olmamanın nesini bu kadar hayati, değerli ve gerçek kıldınız ki bu sizi sanki dünyanın yıkımıymışsınız (blight) gibi işlemekte tutuyor?”
Bitki dünyasında yıkım (blight), 1845’teki Irlanda patates kıtlığında olduğu gibi potansiyel olarak tahrip edici sonuçları olan, ekinlere saldıran ve zarar veren bulaşıcı bir tür hastalıktır.
Bizim dünyamızda da kızgınlık, üzüntü ve yargı yıkıma eşdeğerdir ve aynı tahrip edici etkiye sahiptir.
Gary’nin de belirttiği gibi, “Başkaları ve kendinizle ilgili yargıya girdiğinizde siz de dünya üzerinde yıkımsınız. Yargı yapmayın; farkındalık yapın. Farkındalık sizin üzgün ya da kızgın olmanızı gerektirmez.”
Gerçekte, herhangi bir yaşta ya da hayatınızın herhangi bir evresinde zevk olmayı seçebilirsiniz. Yıllar önce Gary atlarla çalışırken haftada üç kez, genç ve heyecanlı bir ata binmeye gelen 92 yaşındaki bir adamı fark etti. Gary yaşlandığında onun gibi olmak istediğini anladı.
 “Bu ilerlemiş yaşımda” dedi Gary yarım ağız, “Ata biniyorum. Hayatımı sefil etmeye inanmıyorum ve asla doktora gitmek zorunda kalmıyorum, çünkü her zaman çok eğlenmekle meşgulüm.”
Ya öleceğiniz an’a kadar yaşamdan keyif almanın kaosunu seçseydiniz?
“Hayat ve yaşam kadar ölüm de bir seçimdir ama eğer yaşıyorsanız yaşamayı seçmeniz gerekir. Ben yaşamayı seçiyorum, ölmeyi seçmiyorum. Benim için hayat bir ziyafet ve birçok insan açlıktan ölüyor. Siz neden açlıktan ölüyorsunuz?” dedi Gary sorgulayarak.
Hayatın ziyafetinde her şey mümkündür, eğer kaos aşılamayı seçerseniz. Düzen ve kaos göründüğü gibi değildir. Düzen, yargı gerektirir. Kaos, değişimin anında oluşmasına izin veren sorudur.
Kaosta şeyler sadece ortaya çıkar ve nasıl oraya geldiklerini anlamazsınız. İlginizi çekti mi? Aşağıdaki linke girip Voice America’daki konuyla ilgili bölümü, düzen ve kaos ve diğerlerinin görmesi için dünyadaki ışığınızı nasıl parlatacağınızı buradan dinleyebilirsiniz.  
Her hafta Perşembe gecesi, Türkiye saatiyle12:00’de Voice America Empowerment Channel radyo programında Gary ve Dain’i canlı olarak ve arşivden de bilinçle ilgili her türlü konuları dinleyebilirsiniz.
Çeviri: Tuğba Oksal

Yazının orijinalini okumak için burayı tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder