Geçmişin Acılarının Ötesine Geçmek

Çok severek okuduğum Access Consciousness Blog sayfasındaki bazı yazıları ve röportajları sizlerle buradan paylaşmak istiyorum. 

İlk yazı Dr. Dain Heer'a ait, sevgili Levent Bekdik tarafından Şubat 2016'da Tur.AccessConsciouness.EU sayfasında paylaşılmıştı.

Geçmişin Acılarının Ötesine Geçmek


Geçmişte deneyimlediğiniz ve ötesine geçmenin imkânsız gibi olduğu durumlarla karşı karşıya mısınız? Onları serbest bırakıp gitmelerine izin verme imkânınız yokmuş gibi görünen acılarınız mı var? Kendinizi, aynı hikâyeyi zihninizde tekrar ve tekrar yaşatıp, bundan hiç kurtulabilecek misiniz merak ederken buluyor musunuz? sayfasında paylaşılmıştı.


Geçmişin acılarının gerçekten ötesine geçmek için ne gerekir? Enerjinizi o tür durumlardan ayırıp gerçekten yaratmayı arzuladığınız hayata yöneltmeniz için ne gerekir?
Başlangıç olarak hayatınızı kim yönetiyor ona bir bakın. Siz mi? Yoksa bütün o kızgınlık, öfke, hiddet, nefret ve kin mi? Eğer sizi yönetiyor olanlar kızgınlık ve nefret ise, başka bir şeyi seçmeye hazır mısınız? Belki de “Evet! Farklı bir şey seçmeye gönüllüyüm, ama nasıl? Pek çok şeyleri denedim ancak görünen o ki nefreti bastıramıyorum” diyor olabilirsiniz.
İşte sizi geçmişin acılarına yapışmaktan kurtarmak ve tümüyle özgürlük alanına koymak için kullanabileceğiniz birkaç araç:
Geçmişin acılarının ötesine geçmek seçim yapmakla başlar. Bu seçimi yaptınız mı? Bu seçimi yapmaya istekli misiniz? “Kendimi seçiyorum. Kendi güç ve potansiyelimi seçiyorum. Beni geçmişte tutan bu durumun ötesine geçmeyi seçiyorum.” demeye istekli misiniz?
Sorun: Geçmişin acılarını tutmanın değeri nedir? Ne zaman bir seçim yapsak, bunda değeri olan bir şey olduğunu algılama eğiliminde oluruz. Bazılarımız acılarımıza tutunuruz çünkü haklı olmak isteriz ve ne denli haklı olduğumuzu ispat etmeye çalışırız. Geri kalanlarımız ise gerçekten olmaya karar verdiğimiz kadar hatalı olduğumuza tutunuruz. Sebebi her ne olursa olsun, geçmişin acılarına tutunduğumuz zaman, hayatlarımızın yönetimi ve sorumluluğu bizde olmaz, hayatımızın yönetimi ve sorumluluğu başka bir şey üstlenir.
“Geçmişin acılarına tutunmanın değeri nedir?” diye sorduğunuzda, bunları kilitli tutmakta olan karar verdiğiniz her şey ortaya çıkar ve siz bütün bunları temizleme cümlesini kullanarak temizleyebilirsiniz. Right and wrong, good and bad, POD and POC, all 9, shorts, boys and beyonds.
Özgür olmak bize, haklı veya haksız olduğumuzu kanıtlamaktan daha değerli gelmeye başlayınca tutunduğumuz acı yavaş yavaş yok olmaya başlar.
Ötesine geçemediğiniz, değiştiremediğiniz geçmiş acılar olduğu fikirlerini, bunların sizden daha büyük oldukları fikriyle birlikte iptal ediniz.Geçmişteki acıların veya bu tür durumların hayatınızı kontrol edebilmeleri için, onları kendinizden daha büyük kılmanız gerekir. Ancak gerçek olan şey şudur, HİÇBİR ŞEY SİZDEN DAHA BÜYÜK DEĞİLDİR! O nedenle birisinin veya bir şeyin sizden çok daha güçlü olduğuna karar verme halinin, kendinizi tüm potansiyeliniz, tüm kapasiteniz, tüm parlak zekânız olmaktansa küçük yapmayı tercih etme halinin, şimdi hemen çekip gitmesine izin verir misiniz? Ve gerçek potansiyelinizi talep etmeye, sahiplenmeye ve kabul etmeye istekli olur musunuz?
Geçmişin acılarından öteye geçmek seçim yapmakla başlar. Artık daha fazla, insanların veya olayların etkisi altında olmama seçimiyle başlar. Seçim kendi muazzamlığınız olmaktır. Özgür olmaya hazır mısınız?
Dain Heer

Not: Bu yazı “Awareness Revolution Blog” sayfasından alınarak tercüme edilmiştir. Yazının İngilizce aslını okumak için burayı tıklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder