Her Gün Gerçekten Bedeninizi Severek Uyanın

Eğer bedenlerimizle ilgili farkındalığımız olsaydı onlarla çok daha farklı bir ilişkimiz ve realitemiz olabilirdi. Bedeninizle ilişkinizi baştan yaratmak için Dr. Dain Heer'in bu yazısından faydalanabilirsiniz...

Her Gün Gerçekten Bedeninizi Severek Uyanın

Bedeninizle yaşayabileceğiniz neşenin kapasitesini küçük görüyor ya da red mi ediyorsunuz? Ya şimdi yeni bir bağ kurmanın zamanı gelmişse? Her sabah gerçekten mutlu ve bedeniniz için şükran dolu uyandığınızı ve her gün bununla neler yaratabileceğinizin heyecanını hayal edin.

Bedenlerimiz gece gündüz varlar ve buna rağmen biz onları çok ağır bir şekilde yargılıyoruz –sıklıkla sabah gözlerimizi açtığımız andan itibaren. Meşgul olduğumuzda ya da zamanımız olmadığında ilk ihmal ettiğimiz de bedenlerimiz oluyor.

Bedenleriniz sizin gerçek en iyi dostlarınızdır, tabi eğer izin verirseniz. Onları dinlemeye ve onlardan almaya gönüllü olduğunuz zaman siz muhteşem katkılarda bulunabilirler.

İşte her gün yapabileceğiniz, neşenizi geri getirecek ve bedeninizle daha sevgi dolu bir ilişki başlatmanızı sağlayacak 3 şey:

1.  Bedeniniz için şükran duyun – bilinçli olarak, uyandığınız andan itibaren.

Her sabah, yataktan kalkmadan önce bedeninizle birkaç dakika geçirin. Hafifçe yüzünüze dokunun –ellerinizde yüzünüzü hissedin, avuçlarınızın içindeki yüzünüzün yumuşaklığını hissedin. Bedeninize sizinle burada olduğu için teşekkür edin. Bedeninizle olmak için bir dakika ayırın, tamamen onunla o anda olun, size sunduğu her şey için minnettarlığınızı ve huşunuzu hissedin– yüzünüzde güneşin sıcaklığını, denizin serin suyunu, çiçeklerin ve baharın canlı kokusunu hissedin. Bütün bunları bedeniniz sayesinde deneyimleyebiliyorsunuz. Bu hediyenin keyfine varmak için kendinize bir dakika ayırıyor musunuz?

2.  Bedeninizi ilgilendiren her şey için bedeninize sorun!

Bedeniniz için neyin doğru olduğuna siz mi karar verirsiniz ya da bedeninizin size söylemesine izin mi verirsiniz? Bedeniniz gerçekten neden hoşlandığını ve ne istediğini bilir. Ve görmezden gelme konusunda ne kadar iyi olsanız da bunları size söylemek için çok net yolları vardır.

Hiç, bir kıyafet giydiğinizde çok iyi hissettiğiniz oldu mu? Hem iyi görünüp hem iyi hissettiğiniz hem de daha uzun göründüğünüz? Bu bedeninizin size “Evet” deme yoludur. İster yapmayı seçtiğiniz bir hareket olsun, ister giydiğiniz kıyafet ya da yediğiniz yemek veya masada oturma şekliniz, hatta yürüyüş şekliniz olsun, bedeninizin size verdiği mesaja dikkat edin. Bir enerjisi var mı? Rahatlamış? Rahatsız? Tuhaf? Her an dikkatinizi bedeninize verin, nasıl tepki verdiğini fark edin.Sonra bedeninize soru sormaya başlayın; size ne iyi hissettirir? Ne zaman ve ne yemek istersiniz? Nereye gitmek ve nasıl hareket etmek istersiniz? Bu soruları sorarak bedeninizin dilini öğrenmeye başlayın; ortaya çıkanlara çok şaşırabilirsiniz.

3.  Her gün 1 saat ve haftada 1 tam gün bedeninizi besleyecek bir şey yapın.

Birçok kişi bunun bedeni beslemek için çok fazla zaman olduğunu düşünüyor. Buna farklı bir yönden bakalım; bir şeyi beslediğinizde o şey serpilir, gelişir. Bir şeyi ihmal ettiğinizdeyse ızdırap çekmeye başlar ve ölür. Bedeniniz üzerinde nasıl bir etkiniz olsun istersiniz? Bedeninize bakmanızı ve onu beslemenizi, dolayısıyla her ikinizin de serpilip gelişmesini sağlayacak neyi seçebilirsiniz?

Bedeninizle ilgili yargı kalıplarından çıkmak size her gün bedeninizle birlikte neşe, eğlence ve mucizeler yaratmanız için izin verir. Ve bu şükran duymak, onu beslemek ve bedeninizden daha fazla hediyeler almak için daha fazla soru sormakla başlar.

Bedeninizi sevmek aslında hiç de zor değil, bütün yapmanız gereken bunu seçmek!

Dr. Dain Heer

Çeviri: Tuğba Oksal

Yazının orijinali okumak için burayı tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder